28 oktober 2023 : Ksv Rumbeke - Dames Vk Egem : 4-5
In de laatste onderlinge duels tegen Rumbeke, moest Egem telkens het onderspit delven. In de heenronde verloren we zelfs met 1-8. Gezien dit, tot nu toe, de enige verlieswedstrijd is van dit seizoen, mag je gerust stellen dat Rumbeke ons “zwart beest” is.

Het eerste doelgevaar komt van Egem. De doelvrouw stopt het schot van Fleur, de herneming van Elona gaat over.

Hoewel Egem het meeste balbezit heeft, slagen ze er niet in om de score te openen en zoals men altijd zegt, krijg je dan het deksel op de neus : een afstandsschot verrast Isolde : 1-0.

Egem gaat op zoek naar de gelijkmaker : een mooie aanval via Jill-Elona-Fleur gaat via de paal buiten.

Uiteindelijk lukt het dan toch : Bloem trapt de 1-1 op het bord.In het tweede “kwartier” bedient Kugwa Linde. De bal strandt op de deklat, waarna een solo van Kugwa eindigt op de keepster.

Aan de overkant zien we de bal tegen de netten gaan maar de scheids fluit terecht voor fout op de doelvrouw waardoor het doelpunt wordt afgekeurd.

Na een typische Kugwa-actie zoekt Elona haar goede voet waardoor Rumbeke kan ontzetten. Bij de daaropvolgende aanval is Rumbeke terug trefzeker : 2-1.

Kort daarna stuurt Elona Kugwa weg op de linkerflank. Het duurt lang voor Kugwa op doel trapt, maar wanneer ze dit uiteindelijk wel doet, brengt ze Egem op gelijke voet : 2-2.

Ook de volgende kans is voor Egem maar de poging van Kugwa kan nog geblokkeerd worden met een hoekschop tot gevolg en de daaropvolgende 2-3 via Fleur, meteen ook de ruststand.Het derde “kwartier” zien we traditiegetrouw een mindere start. Een voorzet van de linkerflank wordt in doel gewerkt : 3-3

Langzamerhand komt Egem terug in de wedstrijd en Bloem brengt de bezoekers terug op voorsprong : 3-4.

Wanneer een speelster de bal met de handen vastneemt, krijgt Egem een vrije trap. Voor alle duidelijkheid, het was niet de doelvrouw. Elona trapt de bal netjes in de winkelhaak : 3-5, zou het toch eens lukken ?In het vierde “kwartier” noteren we direct al een hoekschop voor Rumbeke. Mila kan aan de eerste paal de bal wegwerken waarna Isolde redding brengt op het daaropvolgende schot.

De tweede hoekschop levert wel een doelpunt op voor Rumbeke : 4-5

Egem trekt zich gelukkig niet terug en voetbalt de betere kansen in elkaar. Rumbeke krijgt, via een vrije trap, nog een kans op de gelijkmaker maar de bal gaat over.

Het blijft zo 4-5 en Egem kan eindelijk nog eens (verdiend) winnen van Rumbeke na een collectieve prima prestatie.

Volgende week krijgen we Heule op bezoek, supporters post !