16 oktober 2024 : VV Emelgem Kachtem - Dames Vk Egem : 12-2
Geen training vandaag op woensdagavond, maar een eerste poulewedstrijd in een nieuwe bekerformule genaamd de 'WM youth cup girls'. De tegenstander is VV Emelgem-Kachtem, de ploeg waar we enkele weken terug in de competitie nog 11-0 kansloos tegen verloren.

Niet getreurd echter, we starten prima aan de wedstrijd en spelen een degelijk eerste kwart. We verdedigen goed en iedere Egem-speelster voert haar taak prima uit. Het duurt dan ook 10 minuten voor beide ploegen een eerste kans kunnen creëren. De eerste kans voor Emelgem is echter direct raak: het stoort hoog, kan de bal veroveren, afstandsschot, doelpunt en 1-0. Egem blijft niet bij de pakken zitten en via een vrije trap kan Mila op doel besluiten. De thuiskeepster kan niet zonder enige moeite de bal uit doel houden. Daarna copy paste voor beide ploegen: Emelgem drukt, kan de bal veroveren, afstandsschot en 2-0. Direct daarna opnieuw vrije trap voor Mila, een pegel op doel en opnieuw kan de keepster de bal met enige moeite klemmen. Net voor einde van het eerste kwart is de Egem-keepster goed uitgekomen maar pakt de bal met de handen buiten het 'strafschopgebied'. Vrije trap van dichtbij voor Emelgem en 3-0. Het scoort uit 3 kansen, 3 doelpunten.

In het tweede kwart heeft Egem het moeilijk en gaat Emelgem op haar elan verder. Een eerste schot wordt door Gisèle, onze Egem-keepster, prima gered. Kort daarna opnieuw een schot en opnieuw Gisèle met de redding, in de herneming kan Emelgem echter binnentikken en 4-0. Daarna een laag schot dat de Egem-keeper niet kan klemmen, een speler van Emelgem is goed gevolgd en kan de 5-0 scoren. Egem komt niet onder de hoge druk uit. Het probeert uit te verdedigen maar Emelgem zit er tussen en kan de 6-0 op het scorebord brengen. Kort daarna wordt het via een echte 'frommelgoal' 7-0. De eerste helft zit er nog niet op. Emelgem kan alleen op doel afgaan, maar wederom een mooie redding met de voeten van Gisèle.

Het derde kwart is Egem goed gestart. Via een mooie actie op de rechterkant kan Thielde op doel schieten, maar net over de kruising in de korte hoek. Eernegem reageert met een afstandsschot maar opnieuw mooi gered met de voeten door Gisèle. Daarna zet Marta zich goed door en plaatst de bal van dichtbij mooi in het hoekje. Een eerste doelpunt voor Egem en 7-1. Het gaat goed heen en weer en Eernegem kan via een nieuw afstandsschot de 8-1 maken. Nu is het aan Egem om te reageren en het is opnieuw Marta die zich doorzet en met een hard schot voor de 8-2 zorgt. Via een dribbel van de Emelgem-spits wordt het nog 9-2.

In het vierde kwart komt Kaithlynn in het Egem-doel. We zijn blij dat ze terug is na enkele weken blessureleed. Ze komt bij een eerste Emelgem-actie dan ook direct prima tussen en zorgt voor enkele goede uittrappen. Het vierde kwart bloedt echter wat dood en Emelgem kan de 10-2 binnentikken. Kort daarna gaat de Emelgem-spits op wandel, komt alleen voor doel en prikt de 11-2 tegen de touwen. Via een dwarrelend schot van Emelgem valt de bal met een gelukje over de Egem-keepster en komt de 12-2 eindstand op het scorebord.

Een dikke pluim voor onze jonge U13 meisjes-ploeg tegen een mature Emelgem-ploeg. We speelden een verdienstelijke wedstrijd en toonden weerbaarheid. De pannenkoek was dan ook dik verdiend en ook nog bedankt aan Emelgem voor de hot-dogs na de wedstrijd. Dank je wel ook aan de vele, meegereisde supporters op deze warme herfstavond!

De volgende poulewedstrijd in deze beker spelen onze Egem-meisjes thuis tegen Bredene op woensdag 30 oktober om 19u.