12 oktober 2024 : Kfc E Hooglede - Dames Vk Egem : 5-9
Opnieuw 2 jonge ploegen op het veld op deze toch wel frisse voormiddag. Hooglede begint het best aan de wedstrijd en na enkele minuten een schot op doel die half geblokt wordt, zo deels van richting verandert en in het doel belandt, 1-0. Egem reageert gevat met een snelle ingooi van Marta naar Thielde die op doel kan afgaan en de 1-1 binnenduwt. Wat later is er een schot van Mila die afwijkt en zo bij Suzan komt die de 1-2 binnentikt. Hooglede is gretig, zet hoog druk, kan de bal veroveren en scoort de 2-2. Erop en erover want even later gaat Hooglede alleen op doel, schot wijkt opnieuw af en belandt zo weer in doel 3-2 na het eerst kwart.

Hooglede gaat op haar elan verder en scoort bij het begin van het tweede kwart snel de 4-2 door overhoeks binnen te schieten. Egem heeft zicht echter niet gewonnen. Eerst schiet Marta nog op de paal maar even later scoort Mila de 4-3 met een prima afstandsschot. Daarna een mooi schot van Thielde op doel die prima gered wordt van de thuiskeeper. Dit is echter uitstel want even later zet Marta mooi door waarna Susan de 4-4 kan scoren. Prima tweede kwart van Egem dat net voor de rust het deksel op de neus krijgt door een gekraakt schot van Hooglede dat net nog stuit voor de keeper en zo in het doel belandt, 5-4 voor Hooglede.

Lekkere warme thee (dank je wel aan de mama van Thielde) en een stukje appel doen de Egem-meisjes deugd. Het is een spannende match dat op en neer gaat en naar het einde toe van het derde kwart trapt de keeper van Hooglede uit, wordt onderschept door Nina die met een prima trap voor de 5-5 gelijkmaker zorgt. Even later een prima pas van Linde langs de lijn naar Lina die door de beentjes van de keeper trapt en 5-6 na het derde kwart, Egem terug op voorsprong!

In het vierde kwart is er een mooie actie uit het boekje: Mila bouwt op vanuit de verdediging, past naar Nina op het middenveld die doorsteekt naar Marta en zo alleen op doel kan afgaan en Egem de 5-7 bezorgt. Hooglede lijkt wat door haar beste krachten heen te zitten, maar het blijft toch opletten voor de counters. Op een prima uittrap van onze keeper Gisèle belandt de bal zomaar bij Marta die opnieuw alleen op doel kan afgaan en de 5-8 op het scorebord brengt. Na een carambole voor het doel van Hooglede zorgt Franne nog voor de 5-9 eindstand!

Een mooie overwinning van onze Egem-meisjes na een aangename, spannende wedstrijd!