11 september 2021 : Dames Vk Egem - Roeselare Daisel : 7-8
Roeselare-Daisel is de tegenstrever bij de eerste thuiswedstrijd van onze vernieuwde ploeg. Met Axelle, Elona en Florence begonnen er 3 nieuwe speelsters aan de aftrap.

Egem begint het best aan de wedstrijd en versiert meteen 2 hoekschoppen, maar die leveren geen doelpunt op. Het doelpunt valt wel aan de overkant. Via een afstandsschot komen de bezoekers op 0-1.
Flavie mist eerst nog een grote kans, maar bij de volgende aanval is het wel prijs. Via een assist van Elona scoort Flavie de gelijkmaker. Ze is dichtbij de 2-1 maar de keepster redt knap zodat het eerste kwartier eindigt op 1-1.

Het tweede kwartier begint met een schot van Elona op de deklat. Kort daarna lukt het wel, zelfs 2 keer. Na assists van Maithé en Axelle brengt ze Egem zo op een 3-1 voorsprong.
Daarna komt Roeselare-Daisel terug wat dichterbij (3-2), maar Michelle, op pass van Elona, scoort de 4-2.
Na een misverstand achteraan komen de bezoekers terug wat dichterbij en daarna zelf terug op gelijke hoogte maar Michelle scoort, via de paal, nog eens zodat we met 5-4 terug op voorsprong komen.
Net voor de rust komen de bezoekers, via een lob over onze doelvrouw, nog op gelijke hoogte : 5-5

De voorbije jaren was het 3de kwartier niet altijd het beste moment van de wedstrijd en zo ook vandaag.
De bezoekers komen op een 5-7 voorsprong en aan de overkant worden alle pogingen van Egem (en er waren er veel) telkens gestopt door de doelvrouw.

In het begin van het vierde kwartier krijgt de keepster de bal niet goed onder controle en staat het 6-7. Via een vrije trap van Maithé komt Egem terug gelijk.
Daarna krijgt Egem nog enkele kansen om op voorsprong te komen, maar dit lukt niet meer, integendeel.
In het slot van de wedstrijd scoren de bezoekers nog eens zodat de wedstrijd eindigt op 7-8.

We zagen een prima wedstrijd met veel kansen, die jammer genoeg te weinig doelpunten opleverden.
Volgende week worden in Desselgem verwacht, supporters op post !