5 oktober 2024 : Dames Vk Egem - Sk Eernegem : 16-1
2 jonge U13 ploegen aan de aftrap en Egem start onmiddellijk goed aan de wedstrijd met een doelpunt van Thielde. Eernegem reageert direct via een vrije trap die uiteindelijk op de paal belandt. In plaats van 1-1 wordt het 2-0 aan de andere kant: via een mooi, opgezette actie van Egem duwt Aurie de bal prima in het hoekje. En net voor het eerste kwart scoort Anouk de 3-0, haar eerste doelpunt voor Egem.

In het tweede kwart gaat Egem op haar elan verder. Eerst een mooie actie, dito doelpunt van Thielde voor de 4-0 en daarna ook een assist van Thielde naar Anouk die de 5-0 op het scorebord brengt. Anouk scoort in haar pas tweede wedstrijd voor Egem direct ook een hattrick, 6-0. Daarna een mooi schot op doel van Linde waarbij Aurie goed gevolgd is voor de 7-0. Franne zorgt net voor rust voor de 8-0 door de bal mooi in het hoekje weg te werken.

De banaantjes tijdens de rust doen niet direct hun werk want in het derde kwart zijn er weinig kansen en verdedigt Eernegem prima. Naar het einde van het derde kwart zorgt Thielde, voor de gelegenheid eventjes als rechtsback, voor een mooie solo door 2 meisjes te dribbelen, op doel af te gaan en mooi af te werken, 9-0. Nina zorgt net voor het fluitsignaal van het derde kwart voor een mooi doelpunt en de 10-0.

In het vierde kwart direct een onrechtstreekse vrije trap die door Mila echter rechtstreeks wordt genomen maar aangezien de keepster de bal nog raakt voor hij binnengaat, telt de goal toch en zo 11-0. Daarna een mooie voorzet van Nina naar Franne en 12-0. Egem voetbalt enkele mooie acties in het vierde kwart en Suzan gaat bij 1 van die acties alleen op doel en scoort de 13-0. Marta, doorgeschoven naar het middenveld, pikt ook haar doelpuntje mee en scoort de 14-0 met haar linkervoet. Thielde schiet daarna op doel, mooie redding van de keepster van Eernegem die de bal tegen de lat duwt. Anouk is echter goed gevolgd en zorgt voor de 15-0. Eernegem kan de bal tijdens het rondtikken van de verdediging van Egem even onderscheppen en scoort verdiend een eerredder, 15-1. Thielde zorgt net voor affluiten nog voor de finale score 16-1.

Nog niet vermeld maar even belangrijk: Janne speelt een prima wedstrijd door puik te verdedigen. Elena had enkele mooie dribbels in haar mars, echt leuk om zien. Gisèle, onze keepster, had weinig werk vandaag maar bewees de laatste matchen als jongste van het team een prima keepster te zijn. Bedankt ook aan de mama van Thielde voor de lekkere pannenkoeken na de match.

Tot slot: het is deze week 'week van de scheidsrechter', dus wij deze een dikke merci aan Stefaan voor het wekelijks correct en neutraal fluiten van onze wedstrijden.