Na wat gepuzzel en geschuif konden we toch met twaalf speelsters richting Westhoek trekken. Westhoek is de voorlaatste in de stand met vier punten en een doelsaldo van -62. In de heenronde konden we er thuis met 5-0 van winnen.

 

We starten tegen de wind in en geraken maar niet in ons vertrouwde spel, de eerste tien minuten zijn echt rampzalig, veel slechte controles, paniekerig wegtrappen…. Westhoek kan daar niet veel tegenover stellen, een paar diepe ballen, gedragen door de wind naar hun snelle spits kunnen telkens onschadelijk gemaakt worden.

In de dertiende minuut kunnen we Camille bereiken voor doel en die trapt met rechts binnen, 1-0.

Vanaf dan beginnen we ietsje beter te voetballen en kunnen we nog een aantal kansen creëren, vooral via Lisa. We hebben echter telkens pech bij de afwerking en de score veranderd niet meer tot aan de rust.

 

Vanaf de eerste minuut in de tweede helft drukken we de tegenstander weg op eigen helft. We creëren nu kans na kans maar toch duurt het tot in de 53ste minuut tot Zoë na wat geharrewar voor de 0-2 kan zorgen.

We blijven drukken en in minuut 60 is het opnieuw Zoë die voor de 0-3 kan zorgen.

Drie minuten later zorgt Joke met de 0-4 ervoor dat ze met een gerust hart kan gaan werken.

Het laatste kwartier van de wedstrijd spelen we met tien verder maar dit verandert niets aan het spelbeeld. In de 83ste minuut legt Zoë met haar derde van de wedstrijd de eindstand vast op 0-5.

 

Wat we vooral kunnen onthouden van deze wedstrijd is dat Westhoek, met alle respect, toch een maatje te klein was voor DVK Egem.

De tweede helft kwamen ze niet meer over en Lotte heeft geen enkele bal meer van dichtbij gezien.

Dit was ook de wedstrijd van Lisa, althans wat het aantal kansen voor haar betreft, bij de afwerking liep er telkens wat mis.

Het konden makkelijk dubbele cijfers geweest zijn. Toch kunnen we tevreden zijn, veel kansen gecreëerd, vijf keer gescoord tegen een tegenstander die met veel inzet speelde.

 

 

Wedstrijdverslag
3de provinciale Wvl

12 januari 2020

Westhoek - Egem

0 - 5
Speelden voor Egem :
Lotte Notebaert, Berthe Sanders, Liza Laridon, Zoë De Sutter, Camille Callebert, Aukje Bouckaert,
Joke Parmentier, Marthe Termote,  Lisa Verhaeghe, Jennifer Cottens, Yasmine Vanthome en Eve De Smedt