Enkele speelsters van de Du13 spelen vanaf nu bij de U11-jongens, waardoor we enkele meisjes van de voetbalschool kunnen doorschuiven naar de Du13. Een volledige nieuwe bezetting dus. We waren benieuwd hoe de ‘nieuwe’ meisjes hun eerste wedstrijd zouden beleven.

 

Het begint alvast niet goed. Nayara bezeert zich tijdens de opwarming waardoor we een veldspeelster (Marthe) in doel moeten zetten.

 

Het eerste en tweede kwartier verlopen prima. Het gaat goed op en neer en we gaan rusten met een 4-4 gelijkspel.

 

In het derde kwartier moeten we eventjes de wet van de sterkste ondergaan en Gullegem loopt uit tot 4-10. Ondertussen valt bij Egem ook nog eens Chloë uit na een duel.

 

In het vierde kwartier komt Maithé Marthe vervangen in doel. Het laatste kwartier is terug evenwichtig met 2 doelpunten (waarbij Leyla scoorde bij haar debuut) aan beide kanten. De eindstand is dan ook 6-12.

 

Gullegem hoort, samen met Menen, tot de betere ploegen in de reeks en won verdiend.

Het was dus meteen een moeilijke opgave voor onze nieuwe ploeg. Ze kunnen echter terugblikken op een prima prestatie en als we nu eens dat derde kwartier zouden schrappen, dan spelen ze zelfs gelijk :)

 

Voor de debutanten Camille en Leyla was het in het begin wat zoeken naar de juiste positie, maar ze hebben beiden laten zien dat de toekomst verzekerd is bij Egem, voortdoen zo !

Wedstrijdverslag
Du13 (meisjesreeks)

11 januari 2020

Egem - Gullegem

6-12
Speelden voor Egem :
Nayara Notredeame, Marthe Dehouck, Maithé Verbeest, Jente Vergote, Chloë Ameye, Zhao Delarue,
Camille Vanhee en Leyla Van Walleghem