Na een korte maar deugddoende winterstop waren de batterijen weer opgeladen.

Tegen DV Kortrijk zou het niet makkelijk zijn om onze mooie reeks verder te zetten. Kortrijk startte sterk en we moesten alle zeilen bijzetten om geen tegendoelpunt te slikken.

Na een tiental minuten ging de storm wat liggen en kwamen we beter in de match. Er kwamen wat kansjes en een paar hoekschoppen.

Op één van die hoekschoppen, in minuut 24, kon Joke aan de tweede paal mooi besluiten. De 1-0 voorsprong was een feit.

Vanaf nu waren we duidelijk de betere ploeg en kon Kortrijk maar sporadisch tegenprikken.

In de 36e minuut konden we Camille op rechts vrijspelen en na een goede actie belandde haar voorzet bij Lisa(de facteur) en zij twijfelde niet: 2-0.

Een verdiende voorsprong bij de rust, zeker als je weet dat Joke, opnieuw na hoekschop en Lisa met een vrije trap, paal en lat raakten.

 

De tweede helft begon wat moeilijk.

Kortrijk was opnieuw gretig begonnen en na een kwartier in de tweede helft konden ze na wat geharrewar voor ons doel de aansluitingstreffer maken, 2-1.

We laten echter de moed niet zakken en kunnen ons beetje bij beetje herpakken. Naar het einde van de wedstrijd toe creëerden we opnieuw wat kansen maar de score veranderd niet meer.

 

Dit was zeker geen swingende wedstrijd maar dit is meestal wel zo bij de eerste wedstrijd na de winterstop.

Met slechts twee trainingen in de benen konden we eigenlijk nog niet klagen over het niveau.

Ook onze youngsters van de U15 hebben ook een meer dan behoorlijke prestatie geleverd tegen een meer dan verdienstelijk Kortrijk.

Wedstrijdverslag
3de provinciale Wvl

05 januari 2020

Egem - Kortrijk

2 - 1
Speelden voor Egem :
Lotte Notebaert, Berthe Sanders, Liza Laridon, Katharina Devoogt, Camille Callebert, Marlies Masschelein, Britt Vandewiele,
Joke Parmentier, Marthe Termote, Charlotte Debackere, Lisa Verhaeghe, Jennifer Cottens, Yasmine Vanthome en Eve De Smedt