Na Melsele, kregen we vandaag terug een ploeg uit de top 3 : Anderlecht. Anderlecht staat met 30/30 op eenzame hoogte in het klassement maar eindigde ik mijn vorig verslag niet met “als we met dezelfde ingesteldheid aan de wedstrijd beginnen, is alles mogelijk“ ?

 

Anderlecht begint zoals we verwachten van de leider, ze zetten meteen druk, maar het blok van Egem laat geen doelkansen toe, integendeel.

Na 13 min. volgt er een voorzet van Tiff. Bij Anderlecht krijgen ze de bal niet weg en Ellen profiteert ervan om de 1-0 op het bord te trappen.

In de 20ste min. zien we de eerste doelkans van de bezoekers, maar Marithé redt in hoekschop.

Wanneer Eva uitglijdt bij een voorzet vanop de rechterflank, profiteert Ulrike De Frère daar optimaal van en brengt zo Anderlecht op gelijke hoogte.

Anderlecht dreigt nog 2 keer maar telkens gaat de kopbal over en gaan we met een 1-1 de rust in.

 

Wanneer, in de 51ste min. Egem de bal maar niet weg krijgt achteraan volgt er een schot, van buiten de 16, die net onder de lat in doel valt.

Emma Di Malo brengt zo Anderlecht op een 1-2 voorsprong.

Gelukkig voor de wedstrijd (en voor Egem) zien we onmiddellijk daarna een prima aanval van Egem. Na een mooie combinatie tussen Qen, Lobke en Ellen kan Ellen de 2-2 tussen de keepster en de paal in doel trappen en komt Egem terug op gelijke hoogte.

Het blijft spannend en wanneer Qen foutief gestopt wordt aan de hoek van de 16 krijgt Egem een vrije trap. Lies trapt de bal perfect in de winkelhaak en Egem komt terug op voorsprong, is er een stunt in de maak ?

Anderlecht probeert wel nog, maar stuit telkens op het Egemse blok. De beste kansen zijn uiteindelijk nog voor Egem maar Lobke en Ellen zien hun pogingen nog gestopt door de doelvrouw.

Anderlecht is nog één keer gevaarlijk via een afgeweken schot, maar Marithé reageert attent en Egem wint verdient deze wedstrijd met 3-2.

 

Een prima collectieve prestatie en ook de supporters konden genieten van een mooie spektakelwedstrijd. Egem is de eerste ploeg die ervoor zorgt dat Anderlecht puntenverlies leidt en dan meteen nog 3 punten. Daar mogen we best fier op zijn, maar niet vergeten: komend weekend moeten we naar Wuustwezel, de 2de in het klassement. Supporters op post !

 

 

 

Wedstrijdverslag
2de nationale

30 november 2019

Egem - Anderlecht

3-2
Speelden voor Egem :
Marithé Sanders, Ellen Stichelbaut, Febe Haeck, Eva Verhulst, Frie Craeymeersch, Annelien Van Autrève,
Elodie Cnockaert, Qendresa Ujkani, Lies Vanhamme, Tiffany Declercq, Flore Verschaeve, Lobke Haeck, Yoica Dewulf
en Sarah Roels