Tegen Reningelst hebben we het, vooral door hun snelle spitsen, altijd moeilijk. Beide ploegen hebben 10 punten en hebben evenveel wedstrijden gespeeld en staan zo derde in het klassement.

Door de vele blessures kon Egem vandaag geen gebruik maken van wisselspeelsters.

 

Egem start, niet onbelangrijk met deze weersomstandigheden, met windvoordeel en bijna kan Qen profiteren van een (zeldzaam) foutje van de doelvrouw, maar de poging gaat naast.

Na 5 min. komt de 0-1 dan toch op het bord. Een voorzet van Lisa, vanop de rechterflank, wordt door Qen verlengd en binnen gekopt door Femke.

Egem blijft druk zetten en 5 min. later wordt een voorzet van Qen door Fran, met links, net naast geplaatst.

Op het kwartier is er een prima bal richting Lisa, haar voorzet belandt tegen de hand van een verdedigster in de 16, penalty dus. Melissa zet die feilloos om : 0-2.

2 min. later verlengt Shana een vrije trap van Melissa op de deklat zodat het 0-2 blijft.

In min. 17 krijgen we de eerste echte aanval van de thuisploeg, maar de poging gaat voorlangs.

Aan de overzijde heeft Annelien pech wanneer haar poging door de doelvrouw met de voet gered wordt.

De thuisploeg kan dan plots 2 keer alleen door, de eerste keer wordt naast getrapt, de tweede keer brengt Britt redding.

De derde keer is het wel prijs en Reningelst komt terug tot 1-2.

De laatste kans is voor Qen, maar de doelvrouw brengt redding.

 

In de rust krijgen we hagel en veel wind, het belooft een moeilijke 2de helft te worden...

Toch is het Egem dat voor de eerste doelkansen zorgt, maar pogingen van Lisa en Ciëntha leveren geen doelpunt op.

Wanneer een aanval van Egem wordt onderschept en de bal achter onze verdediging wordt getrapt, kan één van hun spitsen de 2-2 op het bord zetten.

Het zit echter goed in de kopkes van Egem en ze laten zich niet doen door deze gelijkmaker. In de 60ste min. gaat Qen op wandel in de 16, haar voorzet wordt in eigen doel gewerkt en Egem staat terug op voorsprong.

Egem blijft de gevaarlijkste ploeg en Reningelst slaagt er niet meer in om onze verdediging uit verband te spelen. Het is dan ook geen verrassing wanneer Qen, na pass van Fran, met een mooie plaatsbal de 2-4 op het bord zet.

 

Gezien de vele kansen een meer dan verdiende overwinning. De ploeg, zonder wissels, krijgt een dikke duim voor hun inzet en voor het voetbal dat ze brachten onder moeilijke omstandigheden, proficiat aan speelsters en staff !

Volgende week krijgen we het bezoek van Koekelare, een wedstrijd die we zeker niet moeten onderschatten maar nu we op de 2de plaats staan, moeten we deze proberen te houden. Supporters op post !

Wedstrijdverslag
1ste provinciale Wvl


06 oktober 2019

Reningelst - Egem

2-4
Speelden voor Egem :
Britt Slock, Charlotte Vanwelsenaere, Melissa Beernaert, Femke Caes, Annelien Van Autrève, Debbie Deschepper, Ciëntha Verbrughe,
Lisa Vens, Shana Vervaeke, Fran Caelenberghe en Qendresa Ujkani.