Voor de derde ronde in de beker van België kregen we St Ghislain A (eerste nationale) op bezoek.

 

In de beginfase nemen de bezoekers meteen het initiatief, maar langzamerhand komt Egem beter en beter in de wedstrijd en krijgen we uiteindelijk een evenwichtige eerste helft zonder echte doelkansen (de bezoekers dreigden enkel via enkele afstandsschoten).

Veel meer kan je over de eerste helft niet vertellen.

 

De tweede helft is nog maar 3 min. bezig en ik mag al meteen een doelpunt noteren. Er is een vrije trap op de linkerflank. Yoica trapt de vrije trap en, tot verbazing van (bijna) iedereen, zien we de bal over de doelvrouw in de winkelhaak belanden : 1-0.

10 min. later zien we plots hun nr. 21 alleen voor doel komen. Gelukkig, voor Egem, trapt ze de bal hoog over.

De bezoekers schakelen een versnelling hoger en Egem komt goed weg wanneer er terug een speelster alleen voor doel komt. Ze ontwijkt Marithé maar ondertussen is Febe terug en die redt de poging voor de lijn, het blijft 1-0.

Wanneer Yoice, in min. 26, terug een vrije trap kan nemen, is de verwachting (na haar doelpunt) natuurlijk hoog. Dit keer brengt de doelvrouw redding. De daaropvolgende hoekschop levert geen gevaar op.

Wanneer enkele min. later St Ghislain terug een mooie kans over trapt, lijkt het of de bezoekers vandaag niet kunnen scoren, maar neen hoor. Na een aanval via de linkerflank wordt de bal aan de 2de paal in doel getrapt : 1-1.

Met nog 4 min. te spelen (de extra tijd door de vervangingen niet meegerekend), wordt er al aan strafschoppen gedacht.

Egem probeert dit nog te vermijden en we zijn er dichtbij wanneer Ellen gelanceerd wordt, maar de doelvrouw komt goed uit en brengt redding.

In de 44ste min. zien we de bal richting de cornervlag gaan, de doelvrouw van St Ghislain wil die gaan ophalen maar Frie zet goed druk en de doelvrouw neemt geen risico’s en trapt de bal buiten.

Na de ingooi komt de bal, via enkele tussenstations, bij Tiff die de bal in de hoek plaatst : 2-1 in de 45ste min.

Met nog enkele min. extra tijd lijkt de overwinning binnen. Jammer genoeg heeft St Ghislain ondertussen de weg naar het doel gevonden en in de 48ste min. komt de gelijkmaker op het bord. Meteen het laatste wapenfeit en dus strafschoppen.

 

De bezoekers beginnen met de strafschoppenreeks. De eerste poging wordt door Marithé gestopt, maar ook de poging van Egem wordt door de doelvrouw gestopt.

De twee volgende pogingen leveren ook geen doelpunt op, maar daarna lukt het wel voor beide partijen. Voor Egem scoren Lobke, Yoica en Tiff zodat we na 5 strafschoppen (voor elke ploeg) nog geen winnaar hebben.

Ook de 2 volgende pogingen leveren telkens doelpunten op : Febe en Eva scoren voor Egem.

Bij de achtste poging mist St Ghislain, voor Egem is An-Sofie aan de beurt. Ze mist niet en Egem gaat een ronde verder !

 

De volgende ronde wordt gespeeld op 28 september, we worden dan in Tienen (1ste nationale) verwacht.

 

Egem probeert derz

Wedstrijdverslag
2de nationale
Beker van België

07 september 2019

Egem - St Ghislain

2 - 2 (6-5)
Speelden voor Egem :
Marithé Sanders, Ellen Stichelbaut, An-Sofie Vergauwe, Eva Verhulst, Frie Craeymeersch, Febe Haeck, Camille Godderis,
Annelien Van Autrève, Lies Vanhamme, Tiffany Declercq, Elodie Cnockaert, Lobke Haeck, Yoica Dewulf, Shana Vervaeke
en Britt Slock