Vorig seizoen verloren we in Zonnebeke, op het slechte veld, met 2-0. Dit keer lag het veld er veel beter bij, wat normaal in ons voordeel moet zijn.

Het eerste doelgevaar is voor Egem, maar de poging van Lisa V. belandt in de handen van de doelvrouw.

Egem blijft de gevaarlijkste ploeg, de thuisploeg slaagt er niet in om voor gevaar te zorgen.

Na 10 min. heeft Tiff pech als haar schot op de deklat uiteenspat. Kort daarna mag Tiff een hoekschop trappen, Flore kopt de bal via de deklat binnen : 0-1.

Enkele min. later is Lisa V dichtbij de 2-0 wanneer de keepster haar schot lost, maar de bal gaat via de paal buiten. Egem speelt de bal goed rond en wanneer Flore Annelien vrijspeelt, behoudt de doelvrouw de thuisploeg van een dubbele achterstand.

De 0-2 komt er uiteindelijk toch wanneer Femke doorgaat op links. Een verdedigster kan nog net de bal naar haar doelvrouw tikken, maar de pass is niet hard genoeg, Femke kan net voor de doelvrouw de bal in doel trappen : 0-2.

Op het halfuur draait Tiff zich knap vrij, speelt in op Annelien die meteen Flore centraal op doel stuurt. Flore trapt de 0-3 voorbij de doelvrouw.

Dit doelpunt was een mooi voorbeeld van het goed samenspel bij Egem vandaag.

Met nog 5 min. te spelen gaat Frie door op rechts, er volgt een voorzet richting Femke, maar een verdedigster zit er nog net tussen, maar jammer voor haar werkt ze zo de bal in eigen doel : 0-4.

De laatste kans voor de pauze is voor Lisa V, maar de doelvrouw redt in hoekschop.

 

Na 10 min. in de tweede helft is er goede redding van de doelvrouw nodig op een schot van Lisa V.  Kort daarna speelt Lisa V Melissa aan in de 16. Melissa zet zich goed door en werkt prima af : 0-5.

Na 18 min. is Charlie niet te stoppen. Via haar komt de bal bij Flore, de voorzet wordt door Femke mooi binnengekopt : 0-6.

Ondanks pogingen van Tiff (via de keepster gaat de bal via de paal buiten), Flore, Lisa V en Lisa W verandert de stand niet meer.

 

Een meer dan verdiende overwinning.

Egem speelde een prima wedstrijd. Zonnebeke kon nooit in de wedstrijd komen, maar positief was wel dat ze toch bleven proberen te voetballen en de bal niet constant blind weg trapten.

 

Wedstrijdverslag
1ste provinciale Wvl
Beker Wvl

08 september 2019

Zonnebeke - Egem

0-6
Speelden voor Egem :
Britt Slock, Charlotte Vanwelsenaere, Melissa Beernaert, Femke Caes, Annelien Van Autrève, Debbie Deschepper, Tiffany Declercq,
Lisa Vens, Frie Craeymeersch, Freya Doom, Flore Verschaeve, Lisa Weyts en Yoica Dewulf