Voor de voorronde van de beker van West-Vlaanderen kregen we St Joris Sportief op bezoek. St Joris speelt in 2de provinciale. Door de vakantieperiode begon Egem aan de wedstrijd met een mix van 1ste- en 3de provinciale.

 

De wedstrijd start rommelig. Pas na een kwartier zien we een prima aanval. De voorzet van Melissa wordt aan de 2de paal door Joke in doel gewerkt, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel.

Je merkt dat dit een wedstrijd is in de beginfase van het nieuw seizoen. Het samenspel is nog niet altijd goed maar toch is het Egem dat voor het doelgevaar zorgt. Joke (deklat en keepster houden haar van een doelpunt) en Femke (na pass van “de facteur”) slagen er niet in om de 0 van het bord te halen zodat we met een 0-0 de rust ingaan.

 

In de tweede helft zien we hetzelfde spelbeeld. Egem blijft op zoek gaan naar een doelpunt, maar dit lukt niet meteen. Het nr 4 (Leigh Anne) van St Joris ruimt alles op achteraan en ook de doelvrouw staat telkens op de juiste plaats om een doelpunt te vermijden.

Als na een halfuur, en dit na de eerste echt goede kans voor de bezoekers, een bal net naast de paal gaat, slaken we toch eventjes een diepe zucht. Oef.

 

Wanneer na 32 min. spelen Leigh Anne zicht blesseert, moet St Joris verder met 10.

Bij de eerstvolgende kans voor Egem, vloeken we toch eventjes want een poging van Joke belandt terug op de deklat. Zal het nu nooit lukken ?

Jawel hoor, want kort daarna kan Tiff centraal door en is de doelvrouw eindelijk verslagen : 1-0.

 

Kort daarna verlengt Melissa een vrije trap van Nikka in doel: 2-0 met nog 5 min. te spelen, dat moet lukken.

Tiff is nog dichtbij de 3-0, maar ziet haar poging belanden op de … deklat.

 

Op basis van de hoeveelheid kansen is dit een meer dan verdiende overwinning tegen een stugge tegenstrever die zich pas in de laatste 10 min. gewonnen gaf.

Donderdag (15 augustus) staat de volgende ronde op het programma. 3de provinciale wordt verwacht in Ruddervoorde, 1ste provinciale moet op bezoek naar Staden. Geen eenvoudige opdrachten zo vroeg op het seizoen. De aftrap van beide wedstrijden is om 17u00.

 

 

 

 

Wedstrijdverslag
3de provinciale Wvl
Beker Wvl

11 augustus 2019

Egem - St Joris

2-0
Speelden voor Egem :
Lotte Notebaert, Berthe Sanders, Liza Laridon, Lisa Weyts, Nikka Patfoort, Debbie Deschepper, Marthe Termote, Parmentier Joke,
Lisa Verhaeghe, Charlotte Vanwelsenaere, Melissa Beernaert, Ciëntha Verbrugghe, Tiffany Spriet, Yasmine Vanthomme
en Femke Caes