Voor de laatste wedstrijd van het seizoen stond de verplaatsing naar St Ghislain op het programma. De thuisploeg kent veel blessures dit seizoen waardoor ze niet op hun waarde staan in het klassement.

Egem neemt, op het (toch wel) klein kunstgras meteen het heft in handen maar vindt niet meteen een opening. Wanneer Lies de vrijheid krijgt om van net buiten de 16 te trappen, zien we de bal over de doelvrouw tegen de netten gaan : 0-1.

Egem blijft de controle houden, de scheids blijft maar fouten fluiten waardoor het spel veel stil ligt. Zo ziet hij, 5 min later, ook een fout net voor de 16 van Egem. De bal wordt hard in doel getrapt : 1-1 en zo is alles te herdoen.

Een kwartier later kan Yoica door op links, waarna een voorzet volgt richting Fran. Fran krijgt de kans niet om af te werken want een verdedigster werpt er zich nog voor en verschalkt zo haar doelvrouw waardoor Egem op een 1-2 voorsprong komt, meteen ook de ruststand.

 

Na een 10-tal minuten in de tweede helft stuurt Elodie Camille alleen voor doel en de 1-3 is een feit.

Egem domineert de wedstrijd, St Ghislain kan enkel dreigen via stilstaande fases, Britt kan de (zoveelste) vrije trap over doel tikken.

Wanneer Elodie haar puike wedstrijd bekroont met een doelpunt staat het 1-4 na 71 min.

10 min. later kan Lobke ook haar doelpunt meepikken wanneer de doelvrouw een schot van Camille, na pass van Shana, niet onder controle krijgt : 1-5.

In de eerste helft werd maar 42 min. gespeeld, de tweede helft duurde 48 minuten waarbij de thuisploeg nog op valreep (93ste min.) via een afstandsschot kon scoren : 2-5 is de eindstand.

 

We eindigen zo dit seizoen op de 3de plaats met 51 punten, 5 meer dan de 4de. Gezien de vele nieuwe (jonge) speelsters is dit een prima resultaat. Proficiat aan de staff en speelsters.

We kunnen nu starten aan de voorbereiding van 2019/2020, maar eerst sluiten we het seizoen nog af aanstaande zaterdag met een bbq in De Magneet.

Wedstrijdverslag
2de nationale

04 mei 2019

St Ghislain Tertre - Egem

2 - 5
Speelden voor Egem :
Britt Slock (doel), Shana Vervaeke, Joyce Vandenhende,  Febe Haeck, Lobke Haeck, Fran Caelenberhe,
Qendressa Ujkani, Yoica Dewulf, Elodie Cnockaert, Sarah Roels, Camille Godderis,
Lies Vanhamme, Tiffany Declercq en Eva Verhulst