We herinneren ons nog de 6-2 nederlaag in Wuustwezel. Ik schreef toen dat dit de best voetballende ploeg was die we toen al hadden ontmoet.

Wuustwezel komt met bijna dezelfde ploeg als in de heenronde, bij Egem lagen de kaarten wat anders.

Door diverse redenen (schorsing, blessures...) komen er, t.o.v. de heenwedstrijd, 7 andere speelsters aan de aftrap. En als het tegenvalt, dan is een ongelukje nooit veraf want donderdag op training moet onze doelvrouw de training staken, een barst in de enkel is het zware verdict (veel beterschap Virginie !).

Naast Louise kwamen de provincialers Aïcha (doel), Melissa (startte voor de eerste keer in nationale) en Femke de kern vervolledigen.

 

Het zijn de bezoekers die meteen in de aanval trekken, maar onze verdediging staat pal. Na 15 min. Zien we een goed afstandsschot, Aicha  tikt over.

Kort daarna zien we een goede aanval via Camille en Yoica. Yoica kan de doelvrouw omspelen maar jammer genoeg wordt haar voorzet nog onderschept.

Wuustwezel is vooral gevaarlijk via hun hoekschoppen die telkens scherp voor doel komen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze zo, na een halfuur, op voorsprong komen via Tinne Van Den Bergh.

Ondank het overwicht van de bezoekers krijgen beide ploegen nog elk een grote doelkans, maar telkens brengt de doelvrouw redding.

 

We zien hetzelfde spelbeeld in de 2de helft en terug scoort Tinne Van Den Bergh na een hoekschop: 0-2 na 55 min.

Egem laat de moed niet zakken maar in een dolle 10 min. leveren pogingen van Qen (naast en tegen de paal), Camille (naast) en Louise (deklat) jammer genoeg geen doelpunt op.

Wanneer Tinne Van Den Bergh in de tegenaanval de 0-3 scoort, breekt de veer wat bij Egem en in de laatste 4 min. kan Wuustwezel nog 3 x scoren waarbij we vooral het laatste doelpunt onthouden. Een mooi afstandsschot van Tinne Van Den Bergh die zo 4 keer scoort vanmiddag en terecht bij de genomineerden behoorde van de Golden Palace Ball.

 

Met deze onuitgegeven ploeg streed Egem voor wat het waard was. De overwinning van Wuustwezel is verdiend, maar de score is overdreven.

We hebben nu nog een week om ons terug op te laden want komend weekend is er de derby tegen de leider Zwevezele. Hopelijk kunnen we dan wat speelsters recupereren.

 

 

Wedstrijdverslag
2de nationale

20 april 2019

Egem - Wuustwezel

0 - 6
Speelden voor Egem :
Aïcha Fraeyman (doel), Shana Vervaeke, Flore Verschaeve, Melissa Beernaert,  Louise Wittouck, Femke Caes,
Annelien Van Autrève, Qendressa Ujkani, Yoica Dewulf, Elodie Cnockaert, Tiffany Declercq, Camille Godderis en Eva Verhulst