De laatste wedstrijd van dit seizoen was meteen een derby tegen Zwevezele. De thuisploeg kwam maar met 10 aan de start.  Dat spelen tegen 10 niet altijd garant staat voor een vlotte overwinning zou vandaag nogmaals duidelijk worden. Daarnaast waren er veel oneffenheden op het terrein wat goed voetballen moeilijk maakte.

 

De eerste helft zien we vooral éénrichtingsvoetbal richting doel van Zwevezele maar scoren lukt in de beginfase niet. Wanneer Lisa de bal voorbrengt krijgt de bal een verrassende wending en botst over de doelvrouw in doel : 0-1.

Egem blijft baas, maar we moeten wachten tot de 35ste min. alvorens we terug een doelpunt kunnen noteren. Na een hoekschop (en enkele tussenstations) belandt de bal bij Tiff die de 0-2 hoog en hard in doel trapt.

In de 41ste min. krijgen we de eerste echte aanval van de thuisploeg en moet onze doelvrouw voor de eerste keer redding brengen. 0-2 is dan ook de ruststand.

 

We krijgen hetzelfde spelbeeld in de tweede helft. Enige uitzondering is dat onze doelvrouw al na 8 min. een kopbal uit haar doel moet houden.

De wedstrijd is typisch zo’n eindseizoenswedstrijd: veel goede bedoelingen, maar weinig spanning of animo. Wanneer de paperassen van onze afgevaardigde op de grond vallen denken we eventjes dat ze in slaap was gevallen, maar dit was niet zo.

Na 17 min. zien we zowaar de zon verschijnen, het begin van een betere periode ? Niet echt, maar Egem scoort we nog via Tiff en Virginie  en wint zo de wedstrijd met 0-4.

 

We eindigen dit seizoen op een 6de plaats. Na een moeilijk seizoensbegin (nieuwe speelsters, nieuwe trainster en veel blessures) zag je het niveau omhoog gaan met als hoogtepunt, volgens mij, de overwinning in Harelbeke waar we een fantastische eerst helft speelden.

Proficiat aan trainster en speelsters en op naar een spetterend 2019/2020!

Wedstrijdverslag
1ste provinciale Wvl

14 april 2019

Zwevezele - Egem

0 - 4
Speelden voor Egem :
Virginie Vandemaele (doel),  Melissa Beernaert, Femke Caes, Debbie Deschepper,  Charlotte Vanwelsenaere, Joyce Vandenhende,
Freya Doom, Cientha Verbrugghe, Flore Verschaeve,  Lisa Weyts, Britt Slock en Sarah Roels