27 november 2021 : Dames Vk Egem - Kz Dentergem : 2-1
Wedstrijdverslag U15 tegen Dentergem
Het zal een verslag worden zonder veel detail , mijn vingers zagen het niet zitten om uit mijn warme jaszak te komen om te werken .
Wat ik heb onthouden :
We beginnen zonder veel overtuiging aan de eerste periode , of toch de eerste 15’ . We nemen het chaotisch spel van Dentergem over en dit leidt tot weinig voetbal . De laatste 5’ zie je de dames groeien en na een paar doelkansen krijgen ze honger naar dat eerste doelpunt .

Het is echter wachten tot in de 2e periode voor dat Gaelle na 15’ ons op voorsprong brengt. Het moest ervan komen want we hadden al 3 keer kunnen scoren maar telkens hield de keeper met prachtige acties Dentergem in de wedstrijd.
De weergoden vertikken het om een beetje deftig voetbal te brengen zodat er besloten wordt om in de rust, toch even naar binnen te gaan om op te warmen.

De warmte zal misschien wel eventjes deugd hebben gedaan, maar de confrontatie na de rust met de koude brengt ons terug naar af . We proberen wel genoeg maar het wil precies niet lukken.
Wanneer na 10’ Dentergem de aansluiter kan maken, zie je dat deze hoop krijgen en leggen daarna hoog druk. Onze verdediging doet wat ze moet doen en houden een 2e doelpunt af. Dentergem, die zo de moed terug wat verliest, wordt door onze dames terug op eigen helft geduwd.
Vanaf dit moment laten we zien dat we meer karakter hebben en dat we op voetballend gebied de betere zijn. De spanning stijgt , we hunkeren naar dat 2e doelpunt maar helaas zien we onze doelkansen telkens afgestopt worden door de Dentergemse keeper ( zeker de man van de match bij Dentergem ).

De laatste 20’ : wie denkt dat het vat leeg is, kent ons nog niet. Onze doorzetting wordt beloond , Gaelle probeert na 15’ de bal voor doel te brengen, maar deze wijkt af via een verdediger in eigen doel : 2-1 en nog 5 min te spelen. De spannendste 5 min van deze week.
Dentergem komt er niet meer aan te pas , we eindigen met 2-1 winst .

We staan nu op 12 punten, dit is de eerste keer sinds we meedoen met de jongenscompetitie dat we zoveel punten pakken , dit verdiend alvast nen dikken proficiat. Jullie dames schrijven nu al geschiedenis in de archieven van Dames VK-Egem.
Het is misschien al ijdel om te denken maar volgend weekend spelen we tegen Oostrozebeke, dit is een haalbare kaart dus de 15 punten lonken jullie richting uit. Nog eens alles op alles zetten meisjes, we geloven erin .

Tot volgende week.
De reporter die na een bijna hartfalen, zich toch heeft geamuseerd .